UV sterilizator 120

UV sterilizator 120

(0 recenzija) 0 kupljeno

64,870.00 RSD

Kategorija:

Specifikacija

Snaga: 120W
Protok vazduha: 120m3 za prostor veličine 50m2
Radni vek UV-C sijalica: 8000 radnih sati
Brojač: Ugrađen brojač radnih sati radi lakše kontrole i zamene UVC sijalica
Montaža: Stalak sa točkićima ili kačenje zid/plafon
Materijal: Lim od nerđajućeg čelika ili plastificirani crni lim
Dimenzije: visina 155cm

GDE SE SVE MOŽE KORISTITI UV STERILIZATOR?

UV sterilizator vazduha kao uređaj koji UV-C zracima dezinfikuje vazduh, predstavlja jedini način za uništavanje svih vrsti mikroorganizama u njemu, zbog čega ima široku primenu u dezinfekciji prostora, u svim segmentima svakodnevnog života.

Bolnice i stomatološke ordinacije

UV sterilizator za dezinfekciju vazduha širom sveta se koristi na bolničkim odeljenjima, operacionim salama, čekaonicama, domovima zdravlja, ambulantama, poliklinikama… u kojima je neophodno održati visok nivo sanitarnih uslova. Isto važi i za stomatološke ordinacije u kojima su, zbog prirode lečenja zuba, stomatolog i pacijent direktno izloženi ne samo štetnim mikroorganizmima iz vazduha u samoj prostoriji, već i virusima i bakterijama koje oni imaju u svom organizmu.

Industrija hrane i pića

Uloga UV sterilizatora vazduha u industriji hrane i pića jeste da postizanjem dezinfekcije prostora spreči kontaminaciju proizvoda. U brojnim slučajevima, vrši se i direktno izlaganje hrane i pića UV-C zracima, za šta se koriste UVC izvori (lampe). UV sterilizatori vazduha se u velikoj meri koriste u ovoj industriji, što naravno, ne znači da se druge metode dezinfekcije prostora mogu zanemariti, već da potpuna zaštita nije moguća bez korišćenja UV sterilizatora kao dopunskog sredstva obezbeđivanja sterilnih uslova.

Skladištenje mesa, termička obrada mesa i mesare

Meso je nemoguće obraditi bez prisustva bakterija, pri čemu hlađenje mesa doprinosi njihovom razmnožavanju. UV sterilizatori vazduha su zato neophodni u postrojenjima za obradu i čuvanje mesa, kako bi se smanjila mogućnost kontaminacije mesnih proizvoda.

Pekare

Uzevši u obzir da je proizvodnja hleba i pekarskih proizvoda direktno povezana sa plesnima, jasno je koja je uloga UV sterilizatora u njima. Jedno istraživanje sprovedno u SAD pokazalo je da je koncentracija buđi u vazduhu pekara visoka nezavisno od njihovih spora u vazduhu oko njih. Sprečavanje razmnožavanja brojnih vrsta gljivica, kao i njihov rast, nije moguće sprečiti na drugi način, osim upotrebom UVC germicidnih lampi. UVC germicidne lampe tako, ne samo da obezbeđuju zaštitu od kontaminacije vazduha tokom celog proizvodnog procesa u pekarskim postrojenjima, već omogućavaju i znatnu ekonomsku uštedu budući da obezbeđivanjem dezinfekcije prostorija i vazduha u njima posredno smanjuju količinu otpada u proizvodnji pekarskih proizvoda.

Pivare, destilerije

Prilikom neposrednog rukovanja proizvodima u industriji pića (filtriranje, flaširanje…) neophodno je da se ono vrši u uslovima potpune dezinfekcije prostorije, u čemu UV germicidne lampe imaju značajnu ulogu.

Životinjska i živinska industrija

Imajući u vidu količinu životinja u odgajivačnicama, štalama, oborima, boksevima, farmama pilića i svim drugim vrstama smeštaja za životinje, osim svih sanitarnih preventivnih mera, neophodno je dopunsko sredstvo za dezinfekciju vazduha od mikroorganizama. Postavljanjem UV germicidnih sijalica u ovim prostorijama količina mikroorganizama u vazduhu se dovodi na minimum, čime se smanjuje mogućnost pojave virusa i bakterija, a samim tim i oboljenjava životinja. Primera radi, kod uzgajanja svinja pokazalo se da zračenje UV germicidnim lampama drastično smanjuje oboljevanje svinja od upale pluća, kao da one brže rastu i napreduju, samim tim što su zdrave.

Laboratorije

Preduslov za obavljanje eksperimenata u laboratorijama jeste sterilan prostor. On se u takozvanim sterilnim kabinetima obezbeđuje upotrebom UV sterilizatora, zahvaljujući kojima se svi eksperimenti mogu obavljati bez spoljnih uticaja. Primena UV sterilizatora vazduha je poznata i kada su u pitanju kabineti za skladištenje dezinfekcionog materijala i dezinfekcija instumenata.

Recenzije

Još uvek nema recenzija.

Budi prvi koji će napisati recenziju za “UV sterilizator 120”

VRH