Termo-sifonski 120

Termo-sifonski 120

(0 recenzija) 0 kupljeno

87,890.00 RSD

120l bakarne cevi-selektivni ETC 1.55 1017x2017x80
Prateća oprema – kompletan sistem: bojler, paneli, električni grejač, krovni nosači, spojnice, creva, sigirnosni ventil…

Kategorija:

Termosifonski Sistem

Termosifon ili sistem sa prirodnom cirkulacijom je najjednostavnija vrsta sunčevog toplovodnog sistema za zagrevanje sanitarne vode. Nakon zagrevanja u kolektoru propilen glikol (neotrovna tečnost koja služi kao fluid u sistemu) se usled razlike u gustini diže do spremnika toplote (bojlera), postavljenog iznad kolektora, tamo se hladi, prenošenjem toplote na vodu u bojleru, i vraća natrag u kolekor. Kako se razmena toplote obavlja preko izmenjivača toplote, propilen glikol i sanitarna voda su fizički totalno odvojeni, VODA U BOJLERU KOD OVOG SISTEMA JE POD PRITISKOM GRADSKE (ili hidroforske) MREŽE. Sistem ne zahteva regulaciju niti pumpu, ali ima manji stepen iskorišćenja, zbog manjeg protoka u sunčevom kolektoru i većih toplinskih gubitaka jer je bojler ugrađen izvan objekta. Stoga su takvi sistemii prikladni za grejanje vode u manjim objektima, u letnjim mesecima. Karakteriše ga niska cena, jednostavna ugradnja, ekonomski isplativo održavanje i dugotrajnost.

Opis

Unutrašnjost rezervoara izrađena je od niskougljeničnog čelika debljine 3mm.
Duplo emajliran po nemačkom DIN 4753 standardu i pečen na 860 ºC, specijalni antikorozivni sloj EUROGLASS obezbeđuje apsolutnu zaštitu od korozije.
Izmenjivač toplote je od istog materijala debljine 1,5m2, izolacija od poliuretanske pene PU CFC gustine 52kg/ i debljine 60mm obezbedjuje višednevno očuvanje temperature vode.
Električni grejač 2-4kW sa termostatom. Eksterijer bojlera od INOX-a, casing.mm. Sigurnosni nepovratni ventil na hladnoj vodi 4bar. Sigurnosni ventil na glikolu 6bar, testirani na 15bar. Radni pritisak 4bar.
Bojler predviđen za horizontalnu ugradnju.Glikol (antifriz) 7lit, razblažen sa 6lit vode štiti sitem do -35 ºC.
Kolektori se sastoje od vertikalnih bakarnih cevi i aluminijumskim ramom. Sa ovim sistemom dolaze dva ovakva kolektora ukupne površine 4,1. Kvalitetna izrada obezbeđuje iskorištenje kolektora i preko 20 godina.

Tehnička specifikacija

Apsorpciona površina sa velikim stepenom iskorišćenja dobijena je korišćenjem novih tehnologija i materijala dobijenih u saradnji sa nemačkim partnerima.
Aluminijumski ram napravljen od profila širine 80mm.
Izolaciju kolektora čini staklena vuna debljine 30mm što povećava stepen iskorišćenja sunčevih zraka.
Zaštitni nerđajući lim 1,5mm debljine.
Termo staklo od 4mm kaljeno na 600 ºC obezbeđuje maksimalnu propustljivost UV zraka bez gubitaka toplotne energije a istovremeno otporno na udarce.
Kolektori su testirani na pritisak od 10bar dok je radni pritisak na 2bar.
Laku i sigurnu montažu omogućavaju univerzalne krovne konstrukcije. Nalegajuća se koristi kod krovova koji imaju stranu okrenutu ka jugu-jugozapadu dok se konstrukcija za ravni krov prilagođava u svim ostalim slučajevima

Recenzije

Još uvek nema recenzija.

Budi prvi koji će napisati recenziju za “Termo-sifonski 120”

VRH