Oznake klima

Kao dodatnu pomoć u odabiru klima uređaja “Svet klima” je uveo oznake sa značenjem:

*BASIC – Uvodni model traženog brenda, najpovoljniju varijantu klima uređaja koji proizvođač može da ponudi tržištu, nije za zahtevnije kvadrature, u inverterskim izvedbama nije za hladnije zime. Jedna od glavnih prednosti BASIC modela između inverterskog klima uređaja je niža potrošnja električne energije dok je mogućnost rada uređaja u minusu gotovo izjednačena sa on/off klimama.

*BEST BUY – Srednja klasa klima uređaja koja je za nijansu kvalitetnija po nameni, tiši rad, može da radi na nešto većim minusima od BASIC modela. Osetljiviji na vlagu od PREMIUM klase.

*PREMIUM – Uređaji na koje može da se osloni u zimskom periodu I na većim minusima. Odlikuje ih kvalitetnija završna obrada, tihi rad I bolja sposobnost da se izbori sa vlagom u vazduhu.

*EXTRA CLASS – Najbolje što dati brend može da ponudi za naše tržište, kombinacija rada na najnižim temperaturama, najkvalitetnije završne obrade i zavidnog dizajna koji oplemenjuje prostor svojim prisustvom u njemu.

Napomena

Prilikom odabira klima uređaja za osnovno grejanje naša preporuka je odabir klima uređaja iz PREMIUM ili EXTRA CLASS segmenta zbog prirode tehnologije kojom se postiže grejanje na ovaj način. Česte promene atmosferskih prilika i vlaga u vazduhu u zimskim danima ne mogu da garantuju da je klima uređaj stoprocentno samostalan i uspešan vid grejanja već približno idealan i najpovoljniji.

Dimenzioniranje

Data klasifikacija klima uređaja se računa kao tačna i ispravna isključivo u situaciji pravilnog dimenzioniranja od strane servisera. Ukoliko nije instalirana adekvatna veličina uređaja u prostor uređaj gubi na snazi i efekat klase se anulira zbog veće kubikaže vazduha u prostoru, staklenih površina, izolacije, sunčane strane i sličnih prepreka.

Split sistemi

Ili rezidencijalne (kućne klime) namenjene su za spavaće sobe, trpezarije ili dnevne sobe stambenog prostora, ukoliko se montiraju u komercijalni prostor – lokale, zavisno koje vrste, savet je uzeti za barem jedan segment jači uređaj ili kombinaciju veličine i segmenta, a po potrebi prostora i ventilaciju ili preći na komercijalnu klimatizaciju o čemu će najbolje serviser dati savet.